Beleid Klantcategorisatie |
Voer in >>
Uw wachtwoord vergeten?
Verstuur wachtwoord
Terug naar login
UNICREDIT 6.3875 15:00 24.03 SO U.S SPORT INDEX 92.538 15:00 24.03 SO U.S BEAR INDEX 49.154 15:00 24.03 SO COMMODITIES INDEX 48.7425 15:00 24.03 SO TECHNOLOGY INDEX 116.462 15:00 24.03 SO U.S FINANCIALS 103.104 15:00 24.03 SO INTERNET INDEX 47.710 15:00 24.03 SO SOCIAL INDEX 130.627 15:00 24.03 SO RETAIL INDEX 49.6094 15:00 24.03 ALIBABA 83.200 15:00 24.03 GOLD VS OIL 24.8091 15:00 24.03 AMAZON VS NETFLIX 0.85150 15:00 24.03 McDONALD'S VS STARBUCKS 0.0000 15:00 24.03 LINKEDIN VS TWITTER 5.2558 15:00 24.03 FACEBOOK VS TWITTER 1.68450 15:00 24.03 GOOGLE VS BAIDU 2.64814 15:00 24.03 AMAZON VS EBAY 6.3295 15:00 24.03 VODAFONE VS ORANGE 15.3443 15:00 24.03 BMW VS RENAULT 1.38153 15:00 24.03 BMW VS DAIMLER 1.29654 15:00 24.03 AXA SA 23.705 15:00 24.03 SANOFI SA 94.285 15:00 24.03 FTSE F VS CAC F 1.3717 15:00 24.03 TWITTER 50.7450 15:00 24.03 FTSE MIB FUTURE 23020.000 15:00 24.03
  • Voor de hand liggende keuze
  • Gegarandeerde opnames
  • Beveiligde stortingen
  • 0 Commissie
  • 190 + Assets
  • Webinar
  • Smartphone App
  • Live handelssignalen
* Handelen in binaire opties en Forex kan een bepaald risico met zich meebrengen
Onze diensten
Graphic Expert eBook OW News Daily Review

Beleid Klantcategorisatie

Overeenkomstig de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) die alle EU-lidstaten reguleert, die is opgenomen in Wet 144(I)/2007 in verband met de bepalingen van Investeringsdiensten, het uitvoeren van investeringsactiviteiten, de operatie van gereguleerde markten en andere aanverwante zaken, is LIONSMAN CAPITAL MARKETS (CYPRUS) LTD (ook naar verwezen als “het Bedrijf”) verplicht om zijn klanten te categoriseren als Niet-Professionele Klanten, Professionele Klanten of In Aanmerking Komende Tegenpartijen, onderworpen aan de bepalingen van de wet.

Als Niet-Professionele Klanten worden beschouwd alle klanten die geen Professionele Klant zijn.

Professionele Klanten

Een Professionele Klant is een klant die de ervaring, kennis en expertise bezit om zijn eigen investeringsbeslissingen te maken en goed de risico's kan inschatten die hij/zij neemt. Potentiële klanten die aan een of meer van de volgende criteria voldoen zullen als Zakelijke Klanten geclassificeerd worden.1.Entiteiten die geautoriseerd of gereguleerd moeten worden om de financiële markten te bedienen zoals:
(a) kredietinstellingen;
(b) investeringsfirma's;
(c) andere geautoriseerde of gereguleerde financiële instellingen;
(d) verzekeringsmaatschappijen;
(e) collectieve beleggingsfondsen en bedrijven die zulke fondsen beheren;
(f) pensioenfondsen en bedrijven die zulke fondsen beheren;
(g) handelaren in grondstoffen en grondstoffenderivaten
(h) andere institutionele investeerders.

2. Grote ondernemingen die aan twee (2) van de volgende afmetingsvereisten voldoen, op een proportionele basis:

Balanstotaal tenminste 20.000.000 EUR
Netto-omzet tenminste 40.000.000 EUR
Eigen fondsen tenminste 2.000.000 EUR
3. Nationale en regionale regeringen, openbare entiteiten die openbare schulden beheren, Centrale Banken, internationale en supranationale instellingen zoals de Wereldbank, het IMF, de ECB, de Europese Investeringsbank en andere gelijkaardige organisaties.

4. Andere institutionele investeerders wiens hoofdactiviteit het investeren in Financiële Instrumenten is, inclusief entiteiten die zich toewijden aan de effectisering van activa of andere financieringstransacties.
Verzoek tot Niet-Zakelijke Behandeling

De entiteiten waar hierboven naar verwezen worden, worden beschouwd als Professionele Klanten maar moeten echter toegestaan worden om niet-professionele behandeling aan te vragen, en bijgevolg kan LIONSMAN CAPITAL MARKETS (CYPRUS) LTD akkoord gaan met het geven van een van hoger niveau van bescherming.
Indien de klant van LIONSMAN CAPITAL MARKETS (CYPRUS) LTD een onderneming is zoals hierboven vermeld, zal het Bedrijf het voor de levering van diensten informeren dat, op grond van de informatie die beschikbaar is voor het Bedrijf, de klant geacht wordt een Professionele Klant te zijn en als zodanig behandeld zal worden, tenzij  anders overeengekomen tussen het Bedrijf en de klant. LIONSMAN CAPITAL MARKETS (CYPRUS) LTD zal de klant ook informeren dat hij een variant van de voorwaarden van de overeenkomst kan aanvragen om een hoger niveau van bescherming te genieten.

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om een hoger niveau van bescherming aan te vragen wanneer hij veronderstelt dat hij niet in staat is om de risico's goed in te schatten of te beheren.

Dit hogere niveau van bescherming zal verzorgd worden wanneer een klant die als een Professionele Klant beschouwd wordt een geschreven overeenkomst aangaat met LIONSMAN CAPITAL MARKETS (CYPRUS) LTD om voor de toepassing van de geldende gedragsregels niet als Professionele Klant te worden behandeld. Een dergelijke geschreven overeenkomst zal specificeren dat de Professionele Klant verzoekt om geherclassificeerd te worden als een Niet-Professionele klant in het algemeen of met respect tot een bepaalde investeringsdienst of transactie.

Klanten die behandeld kunnen worden als Professionele Klant op Verzoek (Lager Niveau van Bescherming). Andere klanten dan klanten die aan de criteria voor Professionele Klanten voldoen zoals hierboven vermeld onder clausules 1 (a) – (h), waaronder entiteiten uit de publieke sector en particuliere individuele sectoren, kunnen ook toegestaan worden om af te zien van enkele beschermingen die geboden worden door de geldende gedragsregels van LIONSMAN CAPITAL MARKETS (CYPRUS) LTD.

Bijgevolg is het Bedrijf toegestaan elke klant zoals hierboven beschreven als professionele klant te behandelen, op voorwaarde dat de relevante criteria en procedures zoals hieronder vermeld zijn voldaan. Deze klanten zouden niet verondersteld moeten worden marktkennis en vergelijkbare ervaring te bezitten als dat van de categorie Professionele Klanten zoals naar verwezen wordt onder clausule 1 (a) tot en met (h) hierboven.

Elke dergelijke verklaring van afstand van de bescherming die door de geldende gedragsregels worden geboden zal alleen als geldig beschouwd worden indien een geschikte beoordeling van de expertise, ervaring en kennis van de klant, die door het Bedrijf wordt uitgevoerd, een redelijke zekerheid biedt, met het oog op de aard van de beoogde transacties of diensten, dat de klant in staat is zijn eigen investeringsbeslissingen en de betrokken risico's te nemen.

Bekwaamheidscriteria zullen in overweging genomen worden als middel om de competentie en kennis van de klant te evalueren. Als het om een kleine entiteit gaat, moet de persoon die de bovenstaande beoordeling ondergaat de persoon zijn die wordt geautoriseerd om transacties namens die entiteit uit te voeren. Tijdens de bovenstaande beoordeling dienen aan ten minste twee van de volgende criteria voldaan te worden:
De klant heeft transacties in beduidende afmeting uitgevoerd op de relevante markt met een gemiddelde van tien (10) per kwartaal in de voorgaande vier (4) kwartalen;
De afmeting van de portfolio van financiële instrumenten van de klant, inclusief gelddeposito’s en financiële instrumenten, overschrijdt 500.000 EUR;
De klant werkt of heeft ten minste één jaar gewerkt in een professionele functie in de financiële sector die de kennis vereist van de beoogde transacties of diensten.

De klanten zoals hierboven gedefinieerd kunnen het voordeel van de gespecificeerde gedragsregels enkel opgeven wanneer de volgende procedure is gevolgd:
Zij moeten schriftelijk aan het Bedrijf verklaren dat zij als Professionele Klanten in het algemeen of met respect tot een bepaalde investeringsdienst of transactie of soort transactie of product behandeld willen worden;
Het Bedrijf moet hen voorzien van een duidelijke geschreven waarschuwing van de beschermingen en rechten op investeerderscompensatie die zij kunnen verliezen;
De Klanten moeten schriftelijk, in een document afzonderlijk  van het contract verklaren, dat zij zich bewust zijn van de gevolgen van het verliezen van zulke bescherming.
LIONSMAN CAPITAL MARKETS (CYPRUS) LTD zal alle noodzakelijke stappen nemen om er zeker van te zijn dat de klant die verzoekt om als een Professionele Klant behandeld te worden voldoet aan de relevante vereisten zoals uitdrukkelijk hierboven verklaard, alvorens de beslissing te nemen omtrent verzoeken tot ontheffing.
Professionele Klanten hebben de verantwoordelijkheid om het Bedrijf geïnformeerd en up-to-date te houden met betrekking tot alle veranderingen die hun huidige classificatie zou kunnen beïnvloeden. In gevallen waarin het Bedrijf zich ervan bewust wordt dat een klant niet langer aan de initiële voorwaarden voldoet die hem in aanmerking deden komen voor een professionele behandeling, moet het Bedrijf toepasselijke actie ondernemen.    
In Aanmerking Komende Tegenpartijen
Het Bedrijf zal een onderneming als een In Aanmerking Komende Tegenpartij erkennen indien die onderneming binnen een categorie van klanten valt die als Professionele Klanten worden beschouwd in overeenstemming met clausules 1 tot en met 3 hierboven. Verder zal het Bedrijf ondernemingen als In Aanmerking Komende Tegenpartijen erkennen die binnen een categorie van klanten vallen die als Professioneel op Verzoek beschouwd worden, zoals eerder uitgelegd. Desalniettemin zal de betreffende onderneming alleen als een In Aanmerking Komende Tegenpartij erkend worden met respect tot de diensten of transacties waarvoor het als Professionele Klant behandeld zou kunnen worden.
Verzoek tot In Aanmerking Komende Tegenpartij voor Hoger Niveau van Bescherming
De klant die beschouwd wordt als In Aanmerking Komende Tegenpartij kan verzoeken om als een Niet-Professionele of een Professionele Klant geclassificeerd te worden om een hoger niveau van bescherming te verkrijgen.
Dit zal geboden worden wanneer de klant die als In Aanmerking Komende Tegenpartij wordt beschouwd een geschreven overeenkomst met het Bedrijf aangaat om voor de toepassing van de geldende gedragsregels niet als In Aanmerking Komende Tegenpartij te worden behandeld, waarbij een dergelijke overeenkomst zal specificeren dat de In Aanmerking Komende Tegenpartij verzoekt om geherclassificeerd te worden als een Niet-Professionele of Professionele klant in het algemeen of met respect tot een bepaalde investeringsdienst of transactie.